טכנולוגיות הקראה
מרכז נגישות
- שימוש בתוכנת הקראה באנגלית- Natural Reader
במידה ואושרה לך התאמה של הקראה באנגלית, באחריותך להכיר את אופן יישומה לפני הבחינה. לפניך מספר אפשרויות לתרגול השימוש בתוכנה: - לומדה: https://moodle.ruppin.ac.il/login/index.php
- מדריך לתוכנת ההקראה באנגלית - לחצו כאן
- תרגול בעמדות נגישות – ממוקמות ב:מרכז הנגישות, ספריית רופין, ספריית מדעי הים.
- התוכנה מותקנת במעבדות ברחבי הקמפוס, שימו לב למחשבים המסומנים.
- קישור לתכנת ההקראה
- ניתן לפנות לצוות מרכז הנגישות לקבלת סיוע - 09-8981333
- שימוש בתוכנת הקראה בעברית "עלמה רידר"
במידה ואושרה לך התאמה של הקראה בעברית עלייך להזמין את ההתאמה מראש עד למועד המפרסם באתר מרכז הנגישות. כמו כן, באחריותך להכיר את אופן יישומה לפני הבחינה!לפנייך מספר אפשרויות לתרגול השימוש בתוכנה: - התוכנה מותקנת בכל עמדות המחשבים ברופין לשימוש הסטודנטים.
- לחץ ל-מדריך למשתמש בתוכנת "עלמה רידר"
-
טמ"ס - טכנולוגיה במעגל סגור עבור לקויי ראיה, ניתן להשאלה בספרייה
-
סרגל וירטואלי - לחצו כאן - למיקוד המבט במהלך קריאת טקסטים ארוכים: תוכנה הניתנת להפעלה מעל לתוכנות אחרות, כלומר, ניתן להציבו ולגרור אותו על עמודי אינטרנט, קבצי word, קבצי PDF ועוד.
-
ABBYY - סריקה והמרת תמונה לטקסט. התוכנה מאפשרת המרה ממסמך תמונה / PDF/ מסמך סרוק- למסמך טקסט דיגיטאלי. בתוכנה יש אפשרויות לתיקונים, התאמות ובחירה ידנית, איזה תחום ייסרק כתמונה ואיזה כטקסט (טוב לתרשימים וטבלאות). התוכנה מותקנת במחשב במרכז הנגישות.
-
תבניות שימושיות של אופיס: Word, Powerpoint,Excel וכו'.
למי תוכנות ההקראה מתאימות? סטודנטים עם לקות בקריאה (דיסלקסיה), סטודנטים עם הפרעת קשב וריכוז המתקשים להתרכז בקריאה לאורך זמן או סטודנטים בעלי לקות ראייה.
להשאלת ציוד טכנולוגי ניתן לפנות למזכירות מרכז הנגישות במייל - csld@ruppin.ac.il