מועצה ירוקה

במרכז האקדמי רופין פועלת מועצה ירוקה אשר תפקידה ליזום ולקדם פעילויות סביבתיות-קהילתיות בקמפוס.

המועצה מתכנסת מספר פעמים בשנה וזאת מעבר לפגישות בהרכבים מצומצמים לצורך עבודה ממוקדת לקידום הפרויקטים עליהם הוחלט בהרכב המלא. 

על חברי המועצה נמנים חברי סגל אקדמי, חברי סגל מנהלי ונציגי סטודנטים, וזאת על מנת לאפשר מימוש רחב ועמוק ככל האפשר של הפעילויות בקמפוס. 

חברי המועצה

  • ד"ר זהר ברנט-יצחקי, הפקולטה להנדסה, ראש קבוצת המחקר לקיימות סביבתית וחברתית - יו"ר המועצה הירוקה 
  • פרופ' סיגל תפארת, הפקולטה לניהול וכלכלה - ס. יו"ר המועצה הירוקה 
  • יוליה איתן, מנכ"לית המרכז האקדמי רופין
  • דבי קופמן-גבאי, דקאנית הסטודנטים 
  • ניר גולדשטיין, מנהל קמפוס הפקולטה למדעי הים 
  • מיכל דרבינסקי, ראש היחידה ליזמות ומעורבות חברתית 
  • עו"ד רביב לוי, הפקולטה לניהול וכלכלה
  • רואי שוורץ, יו"ר אגודת הסטודנטים 

פעילויות ברופין

במאי 2023 התקיים הפנינג הקיימות הראשון במרכז האקדמי רופין, בהשתתפות סטודנטים, חברי סגל ואורחים. ההפנינג העביר את המסר שקיימות היא נושא בעל השפעה קריטית על חיי התושביים בישראל ובעולם. האירוע כלל בין השאר מופע סטנדאפ של הקומיקאי עידו פרנסס, הרצאה של ד"ר דב חנין, פאנל קיימות על אשפה, אומנות ואופנה בהשתתפות ד"ר רז תמיר, עדי יקותיאלי, מיטל פלג מזרחי וארנון מאיר, תצוגת אופנה יד שניה, דוכני מזון מקיים, עמדות הכנת שייקים ללא צריכת חשמל, הקרנת סרטים על אנשים שמקיימים וסרטוני הטיקטוק שיצרו הסטודנטים בקורס וזכו בתחרות סרטוני הקיימות.

תוכנית ה-MBA  של רופין בשיתוף עם תכנית התקווה הישראלית וקבוצת המחקר לקיימות סביבתית חברתית ברופין קיימה כנס בנושא "עסקים על שביל הכוונות הטובות – הטמעת מהלכי קיימות למען הצלחה עסקית". במסגרת הכנס התארחו שלושה דוברים שהציגו את האחריות התאגידית והחברתית  כפי שבאה לידי ביטוי במיגוון פעילויות קיימות סביבתיות חברתיות של החברות שלהם: דן פילץ, מנכ"ל הדיזינגוף סנטר; נועם גדליהו, מנהל האחריות החברתית בארומה; וריקי ממן, מנהלת אחריות תאגידית בחברת רפא"ל. מסר אחד שעלה מתוך הכנס הוא שהתנאי להטמעת אסטרטגיה מקיימת הוא מחויבות של ההנהלה הבכירה לעניין ורצון להעניק בחזרה לקהילה. מסר נוסף הדגיש כי אסטרטגיה מקיימת נותנת לארגון יתרון תחרותי ונושאת ערך עסקי. 

בדצמבר 2022 התקיים ברופין כנס בנושא "קיימות סביבתית, חברתית ועסקית בשיתוף הקהילה" שניתן על ידי סטודנטים (מנהלים) בתכנית BA למנהלים ביחד עם מרצים אורחים. האורחים מתחומי השמה תעסוקתית, כלבנות טיפולית וחקלאות ימית הציגו דוגמאות מהשטח לשילוב הקהילה ביישום התנהגויות של קיימות והסטודנטים מתכנית ב.א. מנהלים שיתפו בפרקטיקות של קיימות הנהוגות במקומות העבודה שלהם: קולקצית ביגוד אקולוגי ב'גולף', קיימות בקיבוץ, יישום תקני קיימות במפעל לקראת רכישתו על ידי חברה אמריקאית (כולל הטמעת מעבר מכלים חד"פ לרב פעמי בקרב עובדי פס הייצור) ויישום פרקטיקות של קיימות סביבתית וחברתית בעמותה חברתית. ההרצאות התקיימו במסגרת הקורס "סוגיות נבחרות בהתנהגות צרכנים" של פרופ' איריס וילנאי-יעבץ, חוקרת בקבוצת המחקר לקיימות וחברת סגל במחלקה למנהל עסקים. 

המחלקה למנהל עסקים בהנחיית פרופ' שקד גלבוע, חברת קבוצת המחקר בקיימות, אירחה את חברי ההנהלה הבכירים של המרכז הרפואי - Medica RMC  חן פורמן מנכ"ל המרכז, מרי עזריאל מנהלת הסיעוד ואורטל פאי סמנכלי"ת הכספים, למיני האקתון בנושא הטמעת תרבות של קיימות בארגון. במסגרת הקורס מבוא לניהול והתנהגות ארגונית, סטודנטים משנה א' הציעו פתרונות לשתי סוגיות: צמצום צריכת כלים חד-פעמיים וצמצום צריכת חשמל. הסטודנטים הציעו מגוון פתרונות יישומיים תוך הטמעת ידע ניהולי שרכשו במסגרת לימודיהם.

בחודש מאי 2024 התקיים האקתון הדאטה השנתי בנושא קיימות סביבתית. בהאקתון השתתפו 60 סטודנטים מהפקולטה להנדסה שקיבלו אתגר לבנות מודל למציאת המסלול הקצר ביותר והכי פחות מזהם בין שתי נקודות בעיר עתידנית. זה היה אתגר לא פשוט אבל הסטודנטים הצליחו לפצח אותו וגם לממש רעיונות יצירתיים ולבנות ממשקי משתמש. שתי קבוצות הגיעו למקום הראשון, האחת מהנדסת תעשיה וניהול, והשניה ממדעי המחשב. זו היתה הזדמנות להתמודד עם אתגרים לא פשוטים חישוביים אך גם לחשוף את הסטודנטים לעולמות הקיימות, התחבורה וזיהום האוויר.

  • במחלקה להנדסת תעשייה וניהול, במסגרת קורס מבוא להנדסת מערכות, התקיים במהלך פברואר 2024 מיני הקאתון בנושא מסעדנות בת קיימא, בהובלתה של ד"ר אילת גלצור מקבוצת המחקר. כולם עבדו בשקידה ובשקיקה, כמיטב המסורת של הקאתונים. חמישה צוותים של סטודנטים משנה ד' הגו ותכננו רעיונות מגוונים ומעוררי השראה למסעדות המיישמות היבטים שונים של קיימות. אופיר אבידור, שפית טבעונית ויועצת בתחום הקיימות במסעדנות, שימשה כמנטורית וסייעה לסטודנטים בתכנון המסעדות. תודה ענקית לסטודנטים על ההירתמות למשימה ועל התוצרים הנפלאים.