סגל אקדמי

מדעי ההתנהגות

מרצי המחלקה מלמדים באופן חווייתי ובשיטות הוראה מתקדמות וחדשניות וזוכים לציוני הערכה גבוהים ביותר מצד הסטודנטים. בשנת 2018 זכה במרכז האקדמי רופין במקום הראשון הארצי במדד שביעות הרצון בסקר שערכה התאחדות הסטודנטים בקרב עשרת אלפים סטודנטים בישראל.  כלל המרצים במחלקה הם חוקרים בעלי שם המפרסמים ספרים ומאמרים בכתבי עת מובילים, משתתפים בכנסים בעולם וזוכים במענקי מחקר מקומיים ובינלאומיים. בזכות פעילות חברי הסגל בחזית המחקר, ההוראה במחלקה יוצאת דופן ברמתה והסטודנטים מקבלים את המידע העדכני ביותר ואת הכלים והיישומים המתקדמים ביותר.​

ד״ר ניר גזית. ניהול משאבי אנוש ופיתוח ארגוני. ראש המחלקה למדעי ההתנהגות. סוציולוג, מתמקד בחקר סכסוכים אתנו-לאומיים, אלימות פוליטית, ניהול גבולות, יחסי צבא-חברה, וממשקי חברה וביטחון. השאלות המרכזיות המעסיקות את מחקריו נוגעות ליחסי הגומלין בין תהליכים מאקרו-פוליטיים ותצורות שלטוניות שונות לבין דינמיקות המתקיימות ברמה המיקרו פוליטית והמיקרו חברתית, בעיקר בתחום הביטחון והחברה האזרחית. ניר מלמד קורסים בסוציולוגיה פוליטית, החברה הישראלית, ותיאוריה סוציולוגית.

פרופ' חמוטל קריינר. פסיכולוגיה. חוקרת בתחום הפסיכולוגיה של השפה ועומדת בראש המעבדה לקוגניציה לשונית. מחקריה מתמקדים בשלושה היבטים מרכזיים של שפה וקוגניציה: דו-לשוניות והשפעתה על תפקודים לשוניים שונים, תרומת השפה להטיות בתהליכים של הערכה וקבלת החלטות, הערכה פסיכולוגית מבוססת שפה - כיצד ניתן להשתמש בניתוח לשוני לצורך הערכה ואבחון של תהליכים פסיכולוגיים.​
קורסים בהנחייתה: פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה קוגניטיבית יישומית, תפיסה, סמינר מחקר שפה וזיכרון, מדריכה סטודנטים בתוכניות המוסמך הקליניות בביצוע וכתיבה של עבודות גמר.

פרופ׳ אייל גמליאל. פסיכולוגיה. חוקר בתחום של שיפוט וקבלת החלטות. עבודות המחקר שלו עוסקות בהטיות של אנשים בבואם לשפוט, להעריך, ולקבל החלטה בתחומים שונים, ובאיתור משתנים בין-אישיים שמתערבים בהטיות אלה. אייל מלמד קורסים בתחום של שיפוט וקבלת החלטות, קורסים מתודולוגיים, מנחה סמינר מחקר, ומדריך סטודנטים בתוכניות המוסמך הקליניות בביצוע וכתיבה של תזות מחקריות.

פרופ' יוסי לוי-בלז. פסיכולוגיה. ראש המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי ע"ש ליאור צפתי ​ומרצה בכיר בתוכנית לפסיכולוגיה קלינית במרכז האקדמי רופין. פרופ' לוי-בלז עוסק בדרכים למניעת התאבדות ולטיפול באנשים הסובלים מכאב נפשי וקשיים רגשיים. יוסי הינו בין המובילים של תכניות למניעת התאבדות ולטיפול בכאב נפשי בישראל, מוביל את הכנס המדעי השנתי בנושא מניעת התאבדות, חבר במועצה הלאומית למניעת התאבדות וחבר הנהלה בעמותת "בשביל החיים".

פרופ' אפרת נטר​. פסיכולוגיה. עוסקת בחקר הפסיכולוגיה של התנהגויות בריאות, עיצוב ושינוי התנהגויות הקשורות בבריאות, כולל עישון, תזונה, פעילות גופנית ובדיקות סינון. תחומי מחקר נוספים הם התמודדות עם מחלות והתנהגות של חיפוש מידע בריאותי באינטרנט. מלמדת קורסים בתחום של פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה של הבריאות.

ד"ר לילך לב-ארי. פסיכולוגיה. ראשת תוכנית המוסמך בפסיכולוגיה קלינית. פסיכולוגית קלינית ויועצת סטטיסטית. מרצה בכירה בתכניות של הב"א במדעי ההתנהגות והמ"א של פסיכולוגיה קלינית. לילך מטפלת בקליניקה פרטית במבוגרים ומתמחה בטיפול בהפרעות אכילה ובהשמנת יתר. תחומי המחקר שלה כוללים נושאים אלה ונושאים הקשורים בטראומה מינית בילדות CPTSD, התקשרות ומנטליזציה. היא מרצה בקורסים של מבוא לפסיכולוגיה, הפרעות אכילה והשמנת יתר וטיפול משפחתי ורב מערכתי. היא מרצה בכנסים בחו"ל בתחומי מומחיותה.

ד״ר מיכל מורג. פסיכולוגיה. ראשת ההתמחות בפסיכולוגיה. פסיכולוגית קלינית- פורנזית. מרצה, חוקרת ויועצת בממשק שבין עולם הפסיכולוגיה והקרימינולוגיה. שרתה כ 17 שנה במספר גופים ביטחוניים וכיום יועצת לגופים ממשלתיים בארץ ולגופי אכיפה בחו"ל במתן סיוע וטיפול ל"אוכלוסיות קצה" ובכלל זה עבריינים, קורבנות, עדי ראיה וחושפי שחיתויות שקשורים בדרך זו או אחרת לביצוע עבירות פליליות.

ד"ר ירדן גליקסמן. פסיכולוגיה. חוקרת בתחום לקויות הלמידה ויכולות חשבוניות. המחקרים שלה עוסקים במנגנוני הבסיס שמאפשרים יכולת חשבונית מוקדמת, בכלי הערכה ומדידה של יכולות מתמטיות  ובחרדה מתמטיקה. סוג אחר של מחקרים עוסק בהיבטים רגשיים ואישיותיים של אנשים עם לקויות למידה. קורסים בהנחייתה - מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה פיזיולוגית וקורס בחירה בנושא מוח קוגניציה ורגש בלקויות למידה.

פרופ' אפרת בן- זאב. ניהול משאבי אנוש ופיתוח ארגוני. סיימה דוקטורט באנתרופולוגיה חברתית באוניברסיטת אוקספורד, אותו כתבה  על זיכרונותיהם של פליטים פלסטינים. מחקריה כיום עוסקים במסעותיהם של מבקשי מקלט אריתראים, בחקר גבולות ובמפות מנטליות.

פרופ' אלי תימן. ניהול משאבי אנוש ופיתוח ארגוני. אנתרופולוגית של הרפואה, חוקרת הולדה וטכנולוגיות רביה בדגש על פונדקאות ובדיקות גנטיות במהלך הריון. בנוסף, מחקריה מתמקדים בפולקלור יהודי, היבטים סמליים של התחזקות דתית בקרב אסירים יהודים בישראל, והריון בקרב נשים חרדיות. קורסים בהנחייתה- אנתרופולוגיה של ההולדה, אנתרופולוגיה של הגוף, אנתרופולוגיה של הרפואה, שיטות מחקר איכותניות, התנסות בשדה בדגש סיפורי חיים. 

ד״ר גדי נסים​. ראש ההתמחות בניהול משאבי אנוש ופיתוח ארגוני. מתמחה בחקר תהליכים חברתיים כמו גלובליזציה והפרטה, והשפעתם על יחסי עבודה ועל ארגונים. המחקר העכשווי שלו עוסק בוועדי עובדים בסקטור עסקי ובאופן בו הם מגיבים לשינויים הכלכליים המתרחשים בסביבתם, וגם באיגוד העובדים הסוציאליים בישראל, על הטלטלות העוברות עליו בעשור האחרון. גדי נסים מגלה עניין בהיבטים התרבותיים של יחסי כלכליים ויחסי עבודה, ובמיוחד בקשר שבין איגודים מקצועיים לבין אידיאולוגיות כלכליות-פוליטיות, כמו סוציאליזם וניאו-ליברליזם.

ד"ר כרמל בלנק. ניהול משאבי אנוש ופיתוח ארגוני. מרצה במחלקה למדעי ההתנהגות וחוקרת ביוזמה לחקר אי שוויון מתהווה בגיל הרך במרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל. בעלת דוקטורט בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל אביב. מחקריה מתמקדים באי שוויון בחינוך על כל שלביו, מהגיל הרך ועד להשכלה הגבוהה. בפרט, חקרה את הקשר בין אקלימי משמעת בכתה להישגי התלמידים ולפערי הישגים מגדריים, את השלכותיה של הסללה בחינוך התיכוני וכן את הנגישות להשכלה גבוהה של קבוצות אוכלוסייה שונות.  

ד"ר צליל אינציגר.​ פסיכולוגיה. חוקרת את ההתפתחות של הפרעות קשב ופעלתנות יתר (ADHD)  ומתמקדת בגורמי סיכון וחוסן מולדים (כמו טמפרמנט) וסביבתיים (כמו הורות וטיב הסביבה הביתית). כמו כן, חוקרת את הליקויים הקוגניטיביים והמוטיבציוניים המעורבים בהפרעה באמצעות שיטות התנהגותיות ובאמצעות הקלטה של פעילות מוחית אלקטרופיזיולוגית. קורסים בהנחייתה: פסיכולוגיה התפתחותית א' + ב', ושיטות מחקר כמותיות.

ד״ר אורטל בוחניק אציל. פסיכולוגיה. פסיכולוגית חינוכית מומחית. מרצה, עובדת בשירות פסיכולוגי חינוכי-התפתחותי ומטפלת בקליניקה פרטית. אורטל חוקרת בתחום המוטיבציה והתמודדות עם כישלון של ילדים, העברה בין-דורית בתחום ההישג ופונקציות ניהוליות. היא מרצה בקורסים של פסיכולוגיה חינוכית, נוירופסיכולוגיה, ופרקטיקום בשדה החינוכי.​