כדאי לדעת

מדעי המחשב

​התמחות מק​​צועית ופרויקט גמר

הסטודנטים לתואר ראשון במדעי המחשב​ יכולים לבחור גם את ההתמחות המקצועית בעולם מדעי המחשב או המידע וגם את נושא פרויקט הגמר בתחום עסקי ספציפי.

 

הכנה לשוק ה​עבודה

תפיסת העולם של המרכז האקדמי רופין דוגלת בחשיפת הסטודנטים לעולמות תוכן שונים כדי להכשירם כבוגרים בעלי ידע עשיר ומקיף. לפיכך תכנית הלימודים מעשירה את תלמידיה בתחומים כגון תקשורת ניהולית, פסיכולוגיה חברתית , מדיניות החוץ של ישראל, היבטים עסקיים וכלכליים ומבוא לאנתרופולוגיה. 

 

שכר לימוד ​אוניברסיטאי

המרכז האקדמי רופין הינו גוף מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה ומתוקצב, ושכר הלימוד בו דומה לזה שנהוג באוניברסיטאות.

​היחידה לפיתוח קריירה בדקאנט הסטודנטים

היחידה לפיתוח קריירה ברופין​ ​מעניקה לסטודנטים ולבוגרים שירותי ייעוץ, ליווי והכוונה במהלך הלימודים ואחריהם. הליווי כולל סדנאות הכנה תעסוקתיות, הדרכה בכתיבת קורות חיים, הצעת משרות לסטודנטים ולבוגרים, ובסיום הלימודים - השמה בפועל בחברות נבחרות העומדות בקשר עם היחידה.​ למידע נוסף לחצו כאן

 

​​התנסות בשטח

לקראת סוף התואר עורכים הסטודנטים פרויקט גמר המשלב ידע מעולם מדעי המחשב (בינה מלאכותית ומדעי הנתונים או פיתוח תוכנה) וידע מעולמות תוכן עסקי כגון שיווק דיגיטלי, ביואינפורמטיקה, תחבורה וערים חכמות.

פרויקטי גמר לדוגמה: 

  • ניתוח נתוני עתק במערכת היסעים לקבלת החלטות על תכנון נסיעה אופטימלי
  • פיתוח סימולטור תקשורת למל"ט
  • פיתוח פלטפורמת web להקצאת ניתוחים במערך הכירורגיה
  • שימוש בבינה מלאכותית לאיתור אנומליות בשדות חקלאיים

לפרויקטי גמר נוספים מוזמנים להיכנס לאתר הפרוייקטים כאן

נוסף על כך משתתפים הסטודנטים בסימולציות, בסדנאות ובתרגילים מעשיים לשם פיתוח מיומנויות עבודת צוות, חשיבה ביקורתית ופתרון בעיות מורכבות, מיקוד מסרים ותקשורת אפקטיבית.

 

ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת מחשבים

מדעי המחשב והנדסת מחשבים הינם תחומים קשורים זה לזה, אך מתמקדים בהיבטים שונים של מחשוב. תחום מדעי המחשב עוסק בעיקר בתוכנה, אלגוריתמים, מבני נתונים, בינה מלאכותית והיסודות התיאורטיים של המחשוב. לעומת זאת, הנדסת מחשבים משלבת אספקטים של מדעי המחשב עם הנדסת חשמל כדי להתמקד בתכנון ופיתוח של חומרה, מערכות משובצות ואינטראקציה בין חומרה לתוכנה. גם תחום הסייבר, על גווניו השונים, משמש מוקד עניין לשתי הדיסציפלינות.

בוגרי מדעי המחשב בדרך כלל עובדים בפיתוח מערכות תוכנה, פיתוח יישומים ועיצוב מערכות, מימוש אלגוריתמים, בינה מלאכותית ומדעי הנתונים, בעוד שבוגרי הנדסת מחשבים עוסקים לרוב בעיצוב חומרה, עיצוב מעגלים ואינטגרציה של חומרה-תוכנה, ואף סייבר חומרה. משרות במדעי המחשב כוללות תפקידים כגון מפתח/ת תוכנה, מפתח/ת יישומים ברשת ובענן, מדענית נתונים או מומחה בינה מלאכותית, בעוד שמשרות בהנדסת מחשבים כוללות מהנדס/ת חומרה, מפתח/ת מערכות משובצות או מהנדס/ת רובוטיקה.

בסופו של דבר, שני התחומים משלימים זה את זה ולעיתים אף חופפים בתחומים כגון עיצוב מערכות ואבטחת סייבר.