כדאי לדעת
פסיכולוגיה קלינית
- שכר הלימוד בתוכנית הוא אוניברסיטאי (מתוקצב).
- תכנית הלימודים המקיפה מבוססת על גישות דינמיות ופסיכואנליטיות, עם הרחבה אינטגרטיבית. התוכנית מעשירה את הסטודנטים במודעות ורגישות להשפעות של תרבות, מעמד חברתי-כלכלי, גיל והשתייכות קבוצתית. הלימודים משלבים למידה של תיאוריות מרכזיות בפסיכולוגיה קלינית לצד כלים יישומיים כגון טיפול דינאמי קצר מועד, גוף-מח-נפש והתערבות בזמן משבר. במקביל, הסטודנטים רוכשים מיומנויות שימוש בכלים אבחוניים מגוונים, החל מלקיחת אנמנזה מלאה, שאלונים מובנים כגון MMPI ומטלות השלכתיות כגון רורשאך, המהווים חלק מסל הכלים של הפסיכולוג הקליני המומחה.
- התכנית מאפשרת חשיפה רב גילאית לטווח החיים. בהיבט הקליני, לכשליש מהסטודנטים בתוכנית מוצעת האפשרות לבחור בהתנסות קלינית בטיפול בילדים ובנוער, מה שמאפשר הרחבה והעמקה בהבנת סוגי טיפול שונים וחושף את הסטודנטים למגוון רחב של התנסויות קליניות. בנוסף, התוכנית משתפת פעולה עם תוכנית הלימודים בפסיכולוגיה קלינית של הבגרות והזיקנה, דבר המאפשר לסטודנטים להיחשף למגוון רחב של מטופלים ועמיתים.
- הסטודנטים בתוכנית מבצעים עבודת תזה מחקרית - כל הסטודנטים בתוכנית מקבלים הנחיה וליווי צמודים הן בהיבטים הקליניים והן בהיבטי המחקר. רבות מעבודות המחקר שנעשו בשנים האחרונות זכו להתפרסם בכתבי עת בינלאומיים מובילים והוצגו בכנסים אקדמיים ומקצועיים בארץ ובחו"ל.
- סגל התוכנית. בסגל חברים אנשי ונשות מקצוע בכירים בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, המשלבים מחקר עם עבודה קלינית, ומספקים לסטודנטים ליווי קליני ומחקרי ברמה גבוהה.
- ליווי מנהלי תומך לצד הליווי הצמוד של הסגל האקדמי - הליווי עוזר לסטודנטים לעמוד בלוחות הזמנים של חובות השמיעה והגשת עבודות המחקר, דבר המאפשר הרשמה מוקדמת להתמחות בפסיכולוגיה קלינית. כתוצאה מכך, שיעור הבוגרים שהתקבלו להתמחות הוא גבוה במיוחד.
- זכאות למלגות ופרסים – הסטודנטים בתכנית יכולים לזכות במענקים שונים, כולל מלגות מחקר, מלגות הצטיינות בלימודים, ופרסי הצטיינות על עבודות מחקר המוצגות בכנסים מקצועיים.
- למחלקה תשתיות מחקר מתקדמות, כגון:
- המעבדה לחקר האובדנות והכאב הנפשי, המיועדת לחקר הגורמים להתנהגות אובדנית ודרכי מניעתה;
- המעבדה לשיפוט וקבלת החלטות, החוקרת תהליכי חשיבה, שיפוט, בחירה והחלטה בתנאי אי-ודאות;
- המעבדה לקוגניציה לשונית, החוקרת את תהליכי האינטראקציה בין שפה לחשיבה, כולל הבנת שפה, הפקת שפה, תהליכי קריאה ועיבוד טקסט.