הדרכות יעץ
הדרכות יעץ פרטניות
מידעני הספרייה מסייעים בחיפוש וארגון מידע, במתן כלים לכתיבת עבודות אקדמיות ופרוייקטים, ובתמיכה במחקר. לקבלת השירות יש לפנות למידענים בדלפקי היעץ או להזמין פגישת הדרכה/יעץ אישית באמצעות טופס מקוון .
הדרכות יעץ קבוצתיות
הספרייה מציעה הדרכות קבוצתיות מתקדמות המיועדות לסמינריונים ולקורסים של כתיבה אקדמית, עבודות חקר, פרוייקטים ומיומנויות למידה.
להלן ההדרכות המתקדמות המוצעות ע"י הספרייה:
 |
עקרונות חיפוש במאגרי מידע
ההדרכה מתחלקת לשני חלקים:
החלק הראשון עוסק בשלבי חיפוש המידע; חילוץ מילות מפתח משאלת המחקר, הגדרת מונחי חיפוש, ניסוח שאילתה ובחירת מאגר המידע.
החלק השני מציג מאגרי מידע רלבנטיים לקורס לפי תאום עם המרצה, ודרכים יעילות להשתמש בהם.
ההדרכה כוללת התנסות בחיפוש במאגרי מידע ומיועדת לקורסים בהם הסטודנטים נדרשים לחפש מאמרים אקדמיים ולבצע עבודות מחקר.
אורך ההדרכה: 90 דקות.
|
 |
Zotero – ממשק לניהול ביביליוגרפי
ההדרכה מתבצעת בסגנון של סדנה לימודית המתמקדת באפשרויות שהממשק מציע לסטודנטים.
ההדרכה מיועדת בעיקר לפקולטות – מדעי ההתנהגות, סיעוד, עבודה סוציאלית, כלכלה ומנהל עסקים ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית / פסיכולוגיה קלינית גרנטולוגית.
בין היתר ילמדו הסטודנטים על הוספת פריטים ל"ספרייה האישית" שלהם בקלות ע"י drag & drop או Zotero Connector, יצירת ציטוטים ורשימה ביבליוגרפית במספר קליקים, הגדרת watch folder, עבודה שיתופית בקבוצות ועוד.
אורך ההדרכה: 90 דקות.
|
 |
כלי בינה מלאכותית יוצרת באקדמיה: יישומים ואתגרים
מאז שנת 2021 ישנה עלייה הדרגתית בשימוש בכלי בינה מלאכותית יוצרת. אלו מערכות דמוי צ'אטבוט המייצרות תכנים תוך כדי שימוש בשפה טבעית. מערכות אלו מתאמנות על כמויות עצומות של מידע ונתונים בכל נושא ותחום הקיימים ומבצעת פעולות שמצריכות כישורים של בינה אנושית - ניתוח נתונים וקבלת החלטות, יצירה של טקסטים מסוגים שונים, חשיבה יצירתית ועוד.
עם הזמן, טכנולוגיה זו נכנסה גם לעולם האקדמי. לצד מודלים שפה גדולים נוספו כלי בינה מלאכותית יוצרת שהותאמו לעולם המחקר האקדמי עבור סטודנטים וחוקרים כאחד. למרות שמדובר בטכנולוגיה פורצת דרך, עדיין יש בה סייגים ואתגרים שיש לקחת בחשבון בזמן השימוש.
בהדרכה יוצגו לסטודנטים סוגי הכלים הקיימים, יוסבר על יתרונותיהם וחסרונותיהם, מתי וכיצד להשתמש בכלים אלו, תוך מתן דוגמאות והסבר על הסייגים של השימוש בהם.
ההדרכה מיועדת לסטודנטים לתואר שני וסטודנטים לתואר ראשון בשנה האחרונה ללימודיהם ולמרצים המעוניינים ללמוד על הטכנולוגיה ודרכי פעולתה. ההדרכה מותאמת קורס ולפיכך יש להזמינה, לכל הפחות, חודש טרם המועד הרצוי.
אורך ההדרכה: 90 דקות.
|
 |
חיפוש מידע מתקדם בגוגל (וכלי חיפוש נוספים)
ההדרכה מיועדת לחשוף את הסטודנטים ליכולות של מנוע החיפוש גוגל, בו רובם ככולם עושים שימוש, ולאפשר להם לעשות חיפושי מידע מתקדמים יותר תוך שימוש בכלים שונים.
בין נושאי ההדרכה:
- פיצ'רים מיוחדים בגוגל
- שימוש באופרטורים בוליאניים
- חיפוש מתקדם בגוגל – הגבלה לפי אתר, סוגי דומיין, סיומות, סוג קובץ, הגבלת תאריכים
- חיפוש מידע סטטיסטי בגוגל תמונות
- חיפוש בגוגל חדשות
- הגדרת מונחי חיפוש – אמצעי עזר למציאת מילות מפתח
- חיפוש חברות/מתחרים – הכלים שיש בגוגל לשם כך (אם רלוונטי לקהל היעד)
ההדרכה מיועדת לקורסים הדורשים חיפוש מידע ברשת ולהעשרה כללית בפיתוח מיומנויות חיפוש מידע.
אורך ההדרכה: 90 דקות.
|
כל ההדרכות מיועדות לקבוצות של עד 30 סטודנטים. מרצים המעוניינים לתאם הדרכה לקורס שלהם מוזמנים למלא את טופס ההזמנה להדרכה קבוצתית מתקדמת.
נוכחות המרצים בהדרכות אלו היא חובה!