"בונים חוסן ביחד: רופין מקדמת תכנית ייחודית להתמודדות בשעת משבר"

28.11.2024
# מרכז חוסן, קהילה ומנהיגות
# כנס

בעידן שבו אתגרים נפשיים הפכו למציאות יומיומית, המכללה האקדמית רופין יוצאת ביוזמה חדשנית להעצמת הסגל האקדמי והמנהלי בתחום הטיפול במשברים נפשיים. המרכז לחוסן, קהילה ומנהיגות במכללה מקיים סדרת כנסים  ייחודית, שמטרתה להכשיר את הסגל להתמודדות עם מצבי דחק, משבר ואובדן.

"המציאות העכשווית מחייבת אותנו לפתח כלים חדשים להתמודדות," מסביר פרופ' יוסי לוי בלז, ראש המרכז לחוסן, קהילה ומנהיגות. "אנו רואים שהתערבות מוקדמת ונכונה יכולה למנוע התפתחות של בעיות נפשיות ארוכות טווח."

הכנס הראשון בסדרת הכנסים, שהתקיים ב-25 בנובמבר, כלל שלוש הרצאות מפתח מפי מומחים מובילים בתחומם. סמדר יהודה גזית, פסיכולוגית קלינית ומומחית למיינדפולנס, פתחה בהרצאה על זיהוי וטיפול בחרדה. "חרדה היא חלק מהחוויה האנושית," היא מסבירה, "אבל חשוב להבין מתי היא הופכת ממנגנון הישרדותי לגורם מפריע."

בהמשך היום שתפה ורד אמיצי, מומחית  לטיפול בטראומה, את ניסיונה העשיר בהתמודדות עם מצבי משבר. אמיצי, שעבדה באזורי אסון ברחבי העולם, הציגה גישות חדשניות לצמיחה פוסט-טראומטית.

את סדרת ההרצאות חתמה טלי הלמן-מור, פסיכותרפיסטית ומומחית לתהליכי אבל, שהציגה את הגישה ההוליסטית להתמודדות עם אובדן. "אבל הוא חוויה שמקיפה את האדם כולו - גוף, נפש ורוח," היא מדגישה.

דבי קופמן גבאי, דיקאנית הסטודנטים וסגנית ראש המרכז, מציינת כי "התוכנית נבנתה מתוך הבנה שאנשי הסגל הם לעתים קרובות קו ראשון בזיהוי מצוקה בקרב סטודנטים. ההכשרה תעניק להם כלים מעשיים להתמודדות ותמיכה."

היוזמה של רופין משקפת מגמה עולמית של הטמעת כלים לחוסן נפשי במוסדות אקדמיים. המרכז לחוסן מתכנן להרחיב את התוכנית בעתיד ולהציע הכשרות דומות גם לקהלים נוספים בקהילה האקדמית.

טל אבן, רכזת המרכז, מסכמת: "אנחנו מאמינים שבניית קהילה חסונה מתחילה בהעצמה ומתן כלים לסגל המתמודד עם אתגרי התקופה. זו השקעה שתניב פירות לטווח ארוך."

 

לפרטים נוספים אודות המרכז ברופין מוזמנים לקרוא במרכז חוסן, קהילה ומנהיגות.