פעילות בינלאומית
המכון להגירה ושילוב חברתי
שילוב מהגרים באמצעות חינוך (MINTE)- פרוייקט של ארסמוס+
הפרויקט שילוב מהגרים באמצעות חינוך (MINTE) מתמקד במצבם של מהגרים (במיוחד פליטים אוקראינים) במדינות המקבלות. זהו פרויקט בינלאומי שמטרתו להקל על פיתוח מדיניות שילוב ישימה על ידי רשויות מקומיות בפולין ובצ'כיה ולנטר וללמוד שיטות עבודה טובות של שילוב מהגרים במדינות אחרות באירופה ובישראל. המטרה היא לאפשר לאנשי השטח לרכוש ידע ותובנות לתקשורת אפקטיבית עם מהגרים ובכך להקל על שילובם של מהגרים במדינה חדשה. בנוסף, הפרויקט יפתח קורס מולטימדיה בנושא הגירה בינלאומית תוך התמקדות במרכז אירופה. חקירה רחבה יותר של היכולות הדיגיטליות של מהגרים תתבצע גם כדי להבין כיצד רשויות מקומיות צריכות לספק מידע למהגרים ולתקשר איתם.
צוות השותפים בפרויקט כולל חוקרים מאוניברסיטאות ומוסדות מחקר מצ'כיה, פולין, ישראל ובלגיה. המוסד המוביל הוא אוניברסיטת צ'רלס (Charles University) בצ'כיה, והחוקרים מגיעים מאוניברסיטת קרקוב לכלכלה ( Cracow University of Economics) בפולין, האוניברסיטה למדעי החברה והרוח (University of Social Sciences and Humanities SWPS) בפולין, המרכז האקדמי רופין (ישראל), וקבוצת מדיניות ההגירה (Migration Policy Group) בבלגיה. בנוסף לצוות הפרויקט, משתפים פעולה בפרויקט גם ארגוני חברה אזרחית ורשויות מקומיות נבחרות.
משך הפרויקט: 9/2022 - 8/2025
הפרויקט Migrant Integration Through Education (MINTE) ממומן בתמיכת הנציבות האירופית במסגרת תוכנית Erasmus+.
תסקיר מדיניות - מרחבי מידע, יכולות וכישורים דיגיטאליים של פליטים אוקראינים בישראל
- דו"ח 1 - על מיומנויות וכישורים דיגיטליים עם המלצות ישראל
- דו"ח 2 - על מרחבים דיגיטליים של מהגרים ישראל
- פרוייקטים מעוררי השראה בצ'כיה פולין ישראל ואירופה (באנגלית)
- מודל שילוב מהגרים
- תסקיר מדיניות סופי - מרחבי מידע, יכולות וכישורים דיגיטאליים של עולים ופליטים אוקראינים בישראל
DEMO Erasmus+ project
המכון להגירה ושילוב חברתי הוא אחד מ-11 מוסדות אקדמיים באירופה ובישראל, שזכו במענק של האיחוד האירופי במסגרת פרויקט ארסמוס+. מטרת התוכנית היא לפתח קורסים ומודולות של הוראה בתכניות להשכלה גבוהה, בנושא חיי מהגרים. הפרויקט, המבוסס על שיתופי פעולה וידע בין המוסדות האקדמיים, מנוהל על ידי פרופ' יוליה מירסקי מאוניברסיטת בן גוריון, ושותפים בו המוסדות האקדמיים הבאים:
Ben-Gurion University of the Negev, Israel
University of Hildesheim, Germany
University of Trier, Germany
University of Gothenburg, School of Global Studies, Sweden
University of Thessaly, Greece
Hebrew University of Jerusalem, Israel
Bezalel Academy of Art and Design, Israel
Gordon Academic College, Israel
The College of Sakhnin, Academic College for Teacher Education, Israel
The Ruppin Academic Center, Israel
פורום קנדה-ישראל
מאז שנת 2008 המכון משתף פעולה עם ההתאחדות למחקרים קנדיים (ACS), הפועלת ממונטריאול קנדה. במסגרת שיתוף פעולה זה, הוקם פורום קנדה-ישראל, המקיים מפגשים וימי עיון משותפים בארץ ובחו"ל. לצד מפגשים של אנשי אקדמיה משתי המדינות, פורום קנדה-ישראל אירח גם נציגי ממשל קנדיים בכירים (שר ההגירה הקנדי, שגרירי קנדה בישראל). בשנת 2009 יצא לאור גיליון מיוחד בכתב העת הקנדי Canadian Universe, בו הוצגו באנגלית, צרפתית ועברית תוצרים אקדמיים של המפגשים המשותפים.
פרויקט המטרופוליס הבינלאומי
כחלק מפעילותו הבינלאומית, הצטרף המכון במרץ 2006 כנציג ישראל, לחברות בוועדת ההיגוי של פרויקט המטרופוליס הבינלאומי, שבראשו עומד פרופ' הווארד דנקן מאוניברסיטת קרלטון, קנדה. הפרויקט עוסק בעידוד מחקר בין-לאומי, ובמתן במה לחוקרים, אנשי אקדמיה וקובעי מדיניות מהארץ ומחו"ל, שתחום התמחותם הוא הגירה והשתלבות בחברה רב-תרבותית. הפרויקט יוזם ומוציא לפועל כנסים בינלאומיים בנושאי הגירה ושילוב מהגרים, שבמרכזם כנס רב משתתפים אחת לשנה, במיקום משתנה בעולם. פרויקט המטרופוליס שותף בכנס רופין הבינלאומי, המתקיים אחת לשנתיים.