החזון

אנו רואים בעתיד את כל בתי הספר מאמצים את גישתנו. שום ילד לא נשאר מאחור. לא תהיה עוד גישה שלילית של ויתור מראש כי הילד מאובחן כלא יכול. אם הוא לא טוב היום יהיה טוב מחר. אם איננו טוב במשהו, הרי הוא טוב במשהו אחר. לעתים המחלה עצמה המערימה קשיים בהיבט אחד מהווה יתרון לימודי בהיבט אחר. כך אוטיזם יכול לגרום לריכוז יתר בנושא וכך לסייע להצלחה מדהימה בו. הפרעת היפראקטיביות יכולה לגרום לילד לעשות הרבה יותר מהאחרים בזכות האנרגיה העודפת שלו. ידוע כי רבים מבעלי קשיים והפרעות מסוג זה מצליחים מאוד במקצועות הטכנולוגיים, כמו רובוטיקה והייטק בכלל. בין אוטיסטים, למשל, מונים מצליחנים כביל גייטס ואילון מסק ואף איינשטיין.

 

ילדים בעלי צרכים מיוחדים באים לא לבית ספר ולא ללמוד. הם באים לשחק במעבדה, לראות סרטים, לשחק עם רובוטים, לבנות ולפרק. על ידי ריכוז מאמץ של הצוות והשקעה עצומה של זמן בכל תלמיד, ליווי צמוד שלו במשך שעות רבות, הרבה יותר מכל תלמיד בית ספר, אנו מאמינים כי ניתן להשיג תוצאות שאינן ניתנות להשגה במערכת החינוך הרגילה.

 

הי​עד

 

היעד הינו ליישם את התוכנית הלאומית של משרד החינוך לתקשוב מערכת החינוך הכוללת שינוי מהפכני בפדגוגיה והוראה. התוכנית, שפורסמה בשנת 2010, הינה פועל יוצא של החזון, היעדים ותוכניות משרד החינוך לשיפור איכות הלימודים, העמקת הידע, הרחבת הידע, כמות הידע. החל בשנות ה-70 לפחות משרד החינוך קורא למהפכה בהוראה על מנת לעבור מהוראה פרונטלית להוראה פרטנית, לימוד עצמי, שיטת המעבדה והחקר. גירוי הסקרנות הטבעית של התלמיד וחינוך לעצמאות, יוזמה ואינטליגנציה לימודית מהווים חזון של משרד החינוך. תלמידים חכמים יותר שיהפכו למדעני העתיד במקום רובוטים משננים במפעל לציונים היא המטרה.

התלמיד הלומד בגישה המתחשבת בו והמעודדת אותו לא רק ידע יותר אלא גם יהנה יותר, יהיה אדם טוב יותר. המטרה הינה גם לחנכו למעורבות ומנהיגות חברתית, שירות ותרומה לחברה. התלמיד אמור להיות מאוזן יותר, מאושר ונהנה מלימודיו ומחייו מחד, ומעורב בסביבתו ובחברה מאידך.
התקשוב יכול להיות בעוצמות שונות. כך תקשוב שטחי יכול להיות כשהתלמידים נעזרים במחשבים ולהסתיים בכך. אך המטרה הינה כמובן תקשוב עומק, בו התקשוב כולל מערכות של בינה מלאכותית המאפשרות מהפכה בפדגוגיה עצמה. מערכת נבונה יכולה לשמש כמעט ב"מורה אלקטרוני" ותוך שיתוף פעולה עם מורה בן אנוש לשפר באופן קיצוני את איכות הלימוד של התלמיד ואת הישגיו.
היעד של תוכנית חינוך אמ"ת הינו לפתח ולהטמיע תקשוב עומק שילך וישתכלל עם הזמן ויגרום לתרומה העולה לאין שיעור על תרומת התקשוב השטחי בלבד.

 

פיתוח כישורים

 

לימודים מגוונים ומואצים הן לרוחב והן לעומק תוך הדגשת מספר מטרות:

  •  עידוד יצירתיות
  •  פיתוח מיומנויות מדעיות-הנדסיות תוך לימודי STEM
  •  פיתוח כושר אנליטי
  •  פיתוח כושר רטורי
  •  פיתוח סקרנות והנאה
  •  פיתוח יכולות חבריות ושיתוף פעולה
  •  פיתוח אינטליגנציה מחקרית אקדמית
  •  פיתוח הרגלים, ידע ומיומנויות ללימודים ומחקר אקדמיים