קמפוס מדעי הים במכמורת

הפקולטה למדעי הים

חשיבותו של הים התיכון למדינת ישראל הביאה להקמתו של המרכז ללימוד ומחקר של הים התיכון בקמפוס הפקולטה למדעי הים שבמכמורת, בשיתוף אוניברסיטת תל אביב, הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בירושלים, מכון וולקני וחוקרים בכירים מהמכון למדעי החיים באוניברסיטה העברית ובטכניון.
מרכז הלימוד והמחקר יעסוק במשאבים הלאומיים הכלכליים והסביבתיים הטמונים בים התיכון: חקלאות ימית, ביוטכנולוגיה ימית, התפלת מי ים והפקת אנרגיה מהים. כמו כן יעסוק המרכז בשימור הים ורצועות החוף כדי למנוע נזקים עתידיים ולתקן נזקים שנגרמו לים התיכון ולסביבתו מפעילות האדם.
קמפוס רופין שבמכמורת שוכן לחופו של מעגן פרטי והסטודנטים נהנים מחוויית לימודים יוצאת דופן ומעשירה בזכות לימודי מקצועות הים. לצד הלימודים העיוניים האקדמיים כוללות תכניות הלימודים בפקולטה גם קורסים בצלילה ובימאות עיונית ומעשית, החיוניים ללימוד ולמחקר הימי. ​

מבנ​ה הקבע של הפקולטה למדעי הים

בנייתו של מבנה הקבע של הפקולטה​ למדעי הים החלה בשנת 2017.  ב - 2019 הושלמה בנייתו של המבנה הראשי, 'בניין מלכה ואמנון ליאון', הבניין הינו הראשון מתוך קומפלקס של שלושה מבנים, אשר הוקם בהשקעה של כ- 56 מיליון ₪, בשטח של 3,500 מ"ר כ-200 מטרים מחוף הים התיכון, וכולל בתוכו מעבדות הוראה, מעבדות מחקר, מעבדת מי-ים, כיתות, חדרי חוקרים, משרדי הנהלה וסגל. המבנה תוכנן כמעין "שונית" המעניקה סביבת לימודים ייחודית לצד הווי חברתי, משולב בים, בבריזה, בשמש ובסביבה המעודדת הבנה והעמקה בתכני הלימוד של מדעי הים.​ קראו כאן על אירוע חנוכת הבניין.