כדאי לדעת

הנדסת מחשבים

​​​​סינרגיה

תוכנית הלימודים מקנה ידע משולב בחומרה, תוכנה ואלגוריתמיקה ופועלת במחלקה אחת לצד התכנית להנדסת חשמל ואלקטרוניקה​. כך מתאפשרת סינרגיה ייחודית בין שתי המחלקות והן מעשירות זו את זו בתוכני הלימוד בתחומי התוכנה, רשתות המחשבים ואבטחת המידע. שילוב זה מייחד את המחלקה להנדסת מחשבים במרכז האקדמי רופין מתכניות הלימודים מקבילות במכללות.

מלגות הצטיינות ייחודיות

הפקולטה להנדסה מעניקה​ מלגות הצטיינות ומלגות להנדסאים המתקבלים ללימודי הנדסת מחשבים, לפרטים על המלגות לחצו כאן ​​
נוסף על המלגות למועמדים מצטיינים קיים מערך מלגות מקיף הכולל מלגות הצטיינות, מלגות עידוד, מלגות סוציו-אקונומיות ומלגות לספורטאים מצטיינים. לפרטים על מלגות במרכז האקדמי רופין לחצו כאן​

מיטב המרצים

רובם המכריע של המרצים במחלקה מביא עמו ניסיון הן בהוראה והן במחקר במיטב המוסדות האקדמיים בארץ וכן ניסיון רב שנים בחזית תעשיית ההייטק. בסקר שביעות רצון שערכה התאחדות הסטודנטים באוקטובר 2017  רופין במקום הראשון, ​מבין כלל המוסדות האקדמיים בישראל (כולל אוניברסיטאות ומכללות פרטיות).

ליווי אישי

המחלקה מציעה לימוד בכיתות קטנות, רמת הוראה גבוהה, שיעורי תרגול וחזרה במסגרת תכנית הלימודים וגישה ישירה ואישית למרצים. כל אלה יוצרים סביבת לימודים נוחה, חמה ותומכת.

תשתית מעבדות מתקדמת

התשתית הרחבה והמתקדמת של בית הספר כוללת מעבדות המצוידות במכשור ובתוכנות העדכניים ביותר, החל ממעבדות היסוד ועד למעבדות המתקדמות המאפשרות הבנה ותרגול של תהליכים הנדסיים:
מחשבים | FPGA (Field programmable gate array | פיזיקה | אלקטרוניקה | לייזר | SOC (System on chip) | מיקרו-מעבדים | תקשורת | עיבוד אותות (DSP – Digital Signal Processing) | מעבדה לבינה מלאכותית ומחשוב מקבילי​ | רובוטיקה ואוטומציה | מערכות משובצות מחשב (embedded systems) ו-Internet Of Things ועוד.

פרויק​ט גמר

פרויקטי הגמר​ נערכים רובם ככולם בשיתוף פעולה עם קשת רחבה של חברות ומאפשרים חשיפה מידית לתעשייה והשתלבות מהירה בשוק העבודה. תלמידי מסלול הערב ​המועסקים בחברות טכנולוגיות יוכלו לערוך את הפרויקט במסגרת החברה שהם עובדים בה (בתיאום מראש).

סמינרים

תלמידי שנה ד' והסגל האקדמי נחשפים למחקר ופיתוח בחזית המדע והטכנולוגיה באמצעות סמינרים בהנחיית מומחים מהתעשייה והאקדמיה.

​השמה תעסוקתית

היחידה לפיתוח קריירה בדקאנט הסטודנטים מעניקה לסטודנטים ולבוגרים שירותי ייעוץ, ליווי והכוונה במהלך הלימודים ואחריהם. הליווי כולל סדנאות הכנה תעסוקתיות, הדרכה בכתיבת קורות חיים, הצעת משרות לסטודנטים ולבוגרים, ובסיום הלימודים - השמה בפועל בחברות העומדות בקשר עם היחידה. לאתר פיתוח קריירה לחצו כאן >> ​​

ההבדל בין הנדסת מחשבים למדעי המחשב והמידע

הנדסת מחשבים היא שילוב של חומרה ותוכנה, כלומר שילוב של הנדסת חשמל ומדעי המחשב. 

מי שרואה את עצמה כאשת תוכנה, ייתכן שהבחירה המתאימה עבורה היא תואר במדעי המחשב. מי שלא מתעניין בתוכנה, ייתכן שהבחירה המתאימה עבורו היא תואר בהנדסת חשמל.
אבל למי שיש תחומי עניין רחבים ומגוונים יותר, הנדסת מחשבים מספקת לימוד מעמיק של תחומי החומרה והתוכנה גם יחד ומאפשרת חשיפה לנושאים שלא נלמדים במדעי המחשב ובהנדסת חשמל. 
תכנון ומימוש של מכוניות אוטונומיות, רובוטים חכמים (למשל רובוט שמבצע ניתוחים בבני אדם), מציאות מדומה ורבודה או נחיל של רחפנים אוטונומיים – כל אלה הן משימות מאתגרות שדורשות שילוב של חומרה, תקשורת (למשל בין הרחפנים ועם הרחפנים, או בין מכוניות לתמרורים חכמים ומכוניות אחרות), בקרה, בינה מלאכותית ותוכנה. לבוגרי ובוגרות הנדסת מחשבים יש את הידע הנדרש כדי להשתלב בפרויקטים מורכבים כאלה ואף להוביל אותם. 

הנה המחשה מתחום הבינה מלאכותית: כדי ללמד מחשב להמליץ על פוליסת ביטוח או תיק השקעות, יתאימו לימודי מדעי המחשב (אבל גם לימודי הנדסת מחשבים). לעומת זאת, כדי לייצר מכונית חכמה או אוטונומית צריך להבטיח שהמכונית "תבין מה היא רואה", כלומר תעבד מידע ממצלמות וחיישנים ותחליט מתי לבלום או מתי לפנות הצידה. לשם כך נדרשת הבנה בפיזיקה, בעיבוד אותות ובבקרה בזמן אמת. כל התחומים האלה אינם נלמדים במדעי המחשב. הנדסת מחשבים נותנת יתרון עצום ובלעדי בטיפול במידע "טבעי" שמתקבל מחיישנים כמו מצלמות, מיקרופונים ומדי תאוצה.

הנדסת חשמל ומדעי המחשב הם תחומים מבוקשים, אבל הנדסת מחשבים משלבת ביניהם ומעניקה יתרון משמעותי על מי שלמד והתמחה רק באחד מהם.

שני המסלולים – הנדסת מחשבים ומדעי המחשב – כוללים לימודי Python, C, Java, SQL, ושפות שקשורות לפיתוח אתרי אינטרנט ואפליקציות (Javascript, #C , CSS ,Typescript ועוד).

  1. בהנדסת מחשבים, נוסף על הקורסים הללו לומדים גם:
    ++C – שפה חשובה מאוד שמשמשת בפרויקטי תוכנה גדולים ומורכבים
  2. Matlab – כלי שמשמש לעיבוד מידע, למידת מכונה, תקשורת ועוד
  3. שפות תיאור חומרה (כמו SystemVerilog ו־VHDL) שמשמשות לפיתוח שבבים (מעבדים, כרטיסים גרפיים)