תכנית הלימודים
הנדסת מחשבים
מבנה תכנית הלימודים בהנדסת מחשבים
בשנים א - ב הלימודים יתמקדו בקורסי בסיס במתמטיקה, בפיזיקה ובמקצועות בסיס טכנולוגיים הנדסיים.
בשנים ג - ד יושלמו לימודי מקצועות הליבה והסטודנטים יבחרו קורסי בחירה בתחום. בקורסי הבחירה ירכשו הסטודנטים ידע מתקדם בתחומי דעת שונים וניסיון מעשי במעבדות מתקדמות.
בשנה ד יושלמו לימודי מקצועות הבחירה וייערך פרויקט גמר ובו הסטודנטים יציעו פתרון לבעיה הנדסית או מחקרית מחזית הידע הטכנולוגי. פרויקט הגמר מסכם את הידע, הכלים והמיומנויות שרכשו הסטודנטים במהלך לימודיהם. סטודנטים העובדים בתחום יכולים לערוך את פרויקט הגמר במקום עבודתם.
לחצו כאן לתכנית הלימודים לשנת תשפ"ה
קורסי בחירה בתחום
בשליש האחרון ללימודיהם בוחרים הסטודנטים שני תחומים בתוכם הם בוחרים 3 קורסי בחירה ממוקדים. פתיחת קורסי הבחירה מותנית במספר הנרשמים ונתון להחלטת המחלקה.
קורסי בחירה בתחום הבינה מלאכותית
בינה מלאכותית מנסה לדמות באמצעות מחשב את יכולת החשיבה האנושית. הבינה המלאכותית נמצאת היום בחזית הטכנולוגיה, ולמהנדסי בינה מלאכותית יש ביקוש עצום בחברות המובילות בתעשייה. הלומדים במסלול זה רוכשים ידע מעמיק תיאורטי ומעשי בטכניקות של בינה מלאכותית, למידת מכונה (תהליך שבו מחשב או רובוט לומדים מנתונים), מדעי הנתונים ונתוני עתק (big data), רשתות עצביות מלאכותיות ולמידה עמוקה, ראייה ממוחשבת (יכולת המחשב להבין תמונות וסרטונים), רובוטיקה, עיבוד אותות דיבור ושמע (למשל לצורך שיפור איכות שמע באוזניות) ועיבוד אותות שמגיעים מחיישנים או מערכות קליטה (למשל מעקב של מכ"ם אחרי מטרות נעות).
קורסי בחירה בתחום הסייבר ותקשורת מחשבים
ישראל נחשבת למעצמת סייבר מובילה, ובחברות רבות בתעשייה יש פעילות סייבר ענפה. המסלול הזה מספק ידע מעמיק באבטחת מידע, והוא כולל מעבדה מעשית שבה מממשים תקיפות סייבר והגנות בפני תקיפות, וירוסים, כופרות ונוזקות. המסלול מקנה ללומדים בו ידע על הרשת האפלה, מטבעות קריפטוגרפיים וטכנולוגיות בלוקצ'יין, פיתוח מערכות תקשורת בין מחשבים, מחשוב ענן (המאפשר שימוש במאגר משאבי מחשב על גבי רשת תקשורת), פיתוח אפליקציות בענן של אמזון – אחת משתי החברות שיספקו שירותי ענן במסגרת "פרויקט נימבוס" של ישראל, פיתוח אפליקציות עבור מערכת ההפעלה אנדרואיד הנפוצה בטלפונים סלולריים, וניהול בסיסי נתונים.
קורסי בחירה בתחום המערכות מחשבים (חומרה ספרתית ופיתוח שבבים)
שבב (מעגל משולב) הוא מעגל חשמלי המורכב מעשרות מיליארדים של רכיבים. שבבים נמצאים כיום בכל מכשיר אלקטרוני ומוצר צריכה. מסלול זה מתרכז בפיתוח שבבים מהאפיון ועד הייצור, והוא מעניק ידע נרחב ומעשי בתכן מתקדם של שבבים ובאימות של תכן שבבים (וריפיקציה). תעשיית השבבים היא גורם דומיננטי בהייטק הישראלי. חברות ענק מפעילות בישראל מרכזי פיתוח שבבים (מייקרוסופט, אינטל, אמזון, אנבידיה, גוגל ואחרות), וחברות סטארט-אפ רבות מאוד עוסקות בתחום. במסלול זה אפשר ללמוד גם ארכיטקטורות מתקדמות ומודרניות של מעבדים ומערכות מחשבים גדולות, מערכות זמן אמת ושפות תיאור חומרה, ובהן VHDL ו־SystemVerilog.
פרויקט גמר
בשנה האחרונה ללימודים עורכים הסטודנטים פרויקט גמר ובו הם מציעים פתרון לבעיה הנדסית או מחקרית מחזית הידע הטכנולוגי. ביצועו של פרויקט הגמר דורש מיומנויות, ידע וכלים שנרכשו במהלך הלימודים, ורוב הפרויקטים נעשים בשיתוף ובהנחיה של מהנדסים ותיקים בתעשיית ההייטק ובליווי אקדמי של סגל ההוראה. מתוך הכרה בחשיבותם של פרויקטי הגמר ובהיותם מעין כרטיס כניסה של הסטודנטים לעולם התעשייה, בית הספר עורך אירוע שנתי להצגת הפרויקטים. האירוע מפגיש סטודנטים, אנשי אקדמיה ובכירים בתעשייה ומעניק לסטודנטים מצטיינים הזדמנות ייחודית להציג את עבודותיהם בפני מקבלי החלטות בארגונים. הנה אחדים מהפרויקטים שנעשו במחלקה סטודנטים בשנים קודמות. לפרויקטים נוספים לחצו כאן>>
סימולטור נהיגה בסביבת מציאות מדומה
הפרויקט גמר שבו הוגדרה ופותחה מערכת ללימוד ולתרגול נהיגה בסביבה שבה המשתמש מרגיש כאילו הוא נוהג בעולם האמיתי. המערכת מציגה לנהג סביבת נהיגה שלמה ומודיעה בזמן אמת על עבירות תנועה ועל שגיאות בנהיגה.
סביבת הסימולציה כוללת כיסא נהג , הגה, דוושות גז ובלם המחוברים כולם לחיישנים שמעבירים את המידע למחשב. חיישני התנועה של המערכת קולטים את תנועת ראשו של המשתמש ומתרגמים אותה לתנועה בעולם תלת- ממדי, המוצג בערכה שאותה חובש המשתמש וכן על גבי מסך חיצוני.