סגל אקדמי

פסיכולוגיה ארגונית

פרופ' ישראל כ"ץ – ראש התכנית

איש אקדמיה ויועץ ארגוני פעיל גם יחד. כתב דוקטורט באוניברסיטה העברית בפסיכולוגיה חברתית על חשיפה עצמית בפני זר; שימש לאורך שנים חבר סגל במחלקות לפסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, שם גם עמד בראש המגמה ללימודי הארגון; היה שותף מייסד (מאז 1985) של צפנת – מכון למחקר, פיתוח וייעוץ ארגוני, וכיום משמש בו יו"ר; עורך ראשי ומייסד בכתב העת השפיט "אנליזה ארגונית"; כתב וערך מעל עשרה ספרים, והאחרון בהם – מיתולוגיות ארגוניות. תחומי  העניין שלו כוללים, בין השאר: קשר בין תיאוריה ומעשה; מה מחולל תהליכי שינוי בארגונים; מה פועל בעבודת היועץ הארגוני; הקשר בין יחיד, קבוצה וארגון; מנהיגות ומונהגים; זהויות כאתגר.

 

ד״ר תמר גרוס

חוקרת תהליכי התארגנות ברמת השדה וכן תהליכי חניכה וההשפעה שלהם על גבולות המקצוע. בין השאר, חוקרת את השדה של קיימות ואת ההשפעה של שדה זה על מנהלי נכסים בארצות הברית וכן את הכניסה של מערכת שיקולים פיננסיים בניסיון לפתור בעיות חברתיות בממשל האמריקאי. בעלת מומחיות בתחום של מחקר איכותני בכלל ומחקר נרטיבי בפרט וכן בביצוע של ראיונות עומק עם אנשי מקצוע בכירים. יועצת ארגונית ומנחת קבוצות, חברה המערכת של כתב העת ״אנליזה ארגונית״. 

 

ד"ר לינדה יעקב שדה

משלבת בין מחקר והוראה לייעוץ ארגוני והנחיית קבוצות כדרך קבע. מוקד העניין המחקרי שלה הוא באופן שבו קונפליקטים חברתיים מקבלים ביטוי ומאותגרים בתוך הקשר של עבודה. כותבת על כך מזוויות תיאורטיות שונות, בהן תיאוריה מוסדית, תיאוריה פסיכודינמית-מערכתית, גיוון והכללה, שוויון ואי-שוויון, ולימודי שלום וקונפליקט. עבודתה כיועצת ארגונית כוללת אבחון והערכה בארגונים, ייעוץ אישי למנהלים, והנחיית צוותי עבודה. משמשת עורכת משנה, וחברה במערכת כתב העת הישראלי 'אנליזה ארגונית'.

 

ד"ר אביטל בייקוביץ

סוציולוגית ארגונית, עוסקת בחקר זהות ותרבות בהקשרי עבודה בינתרבותיים.  חקרה תהליכי הבניית זהות לאומית וארגונית בתוך ארגון עבודה יפני, וכן ערכה ניתוח ביקורתי של משטרי שליטה עכשוויים בארגונים גלובאליים.
בתקופה האחרונה אביטל עוסקת בהתנגדות ושינוי חברתי בהקשרי עבודה בתוך החברה החרדית, וכן בחקר ההשלכות של משטרי שליטה נאו-נורמטיביים על חיי היומיום ותהליכי העבודה של עובדים ומנהלים בארגוני הי-טק בינלאומיים.  תחומי המחקר שלה כוללים שליטה והתנגדות בארגונים, תרבות ארגונית, היבטים שונים של זהות בעבודה/בארגונים (לאומית, ארגונית, דתית ומגדרית), התנגדות ושינוי חברתי, ניהול וארגוני עבודה ביפן.
אביטל זכתה במלגת מחקר מטעם משרד החינוך והתרבות היפני למחקרה על תהליכי הבניית זהות ארגונית ולאומית בהקשרי עבודה בינתרבותיים ביפן , וכן במלגת אקדמיה - מגזר עסקי לקידום נשים מטעם משרד המדע למימון מחקריה על התנגדות ושינוי חברתי בקרב נשים יזמיות בקהילה החרדית. 

 

ד"ר מירי לוין רוזליס

עוסקת בהערכת תכניות כארבעים שנה, בהן העריכה למעלה ממאה ועשרים תכניות בארץ ובעולם, ביניהן תכניות ארציות ולאומיות. הקימה ועמדה בראש התוכנית לתארים מתקדמים בהערכה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, הקימה ועמדה בראש התוכנית למדידה והערכה למורי מורים במכון מופ"ת (בשיתוף עם ד"ר ענת בן סימון). הייתה ממקימי איל"ת – אגודה ישראלית להערכת תכניות, הייתה חברת הנהלת האגודה במשך עשרים שנה וגם עמדה בראשה. לימדה הערכה במסגרות אקדמאיות שונות, והייתה שותפה לוועדות המל"ג שעסקו בתארי מוסמך בהערכה. חברה בפורום "בהערכה רבה" מאז הקמתו. פרסמה מאמרים רבים בנושא. ערכה יחד עם פרופ' ריקי סויה את הספר "סוגיות בהערכה בישראל", וכתבה את הספר: "שיחות על הערכה: על התיאוריה והפרקטיקה של הערכת תכניות." חברת מערכת של שני כתבי עת שפיטים בתחום הערכת התוכניות.

 

ד"ר ליפז שמוע-ניר

פסיכולוגית חברתית-ארגונית המשלבת הוראה, מחקר, וייעוץ ארגוני ובנוסף, מנחת קבוצות, בעיקר קבוצות דיאלוג. תחומי העניין שלה כוללים עמדות חברתיות, מגע בין-תרבותי, התפתחות זהות והיבטים אישיים וחברתיים של אלימות נהגים. מחקריה מתמקדים בשינוי עמדות בין קבוצות, התפתחות קוגניציה חברתית, חקר זהות, והשפעת המגע הבין-תרבותי במצבים חברתיים מגוונים, כגון אינטראקציות במקום העבודה, בסביבות חינוכיות, ובקהילות רב-תרבותיות. היא מביאה את המחקר העדכני להוראה בתחומים כמו ניהול, מנהיגות, יחסי עבודה ותהליכי שינוי בארגונים, ומשלבת את הידע האקדמי עם ניסיון מעשי לקידום שינוי חברתי.

 

ד"ר מרב פיקר

בוגרת תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה קלינית ובמנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית. כתבה דוקטורט בתחום של חקר ארגונים בנושא הרטוריקה המשמשת ארגונים, ושחקנים אחרים, החותרים לשינוי בשדה הארגוני. 
פסיכולוגית קלינית מדריכה. משלבת בין הוראה, הדרכה והנחייה לעשייה קלינית וציבורית. כיום  פסיכולוגית מחוזית במכבי שירותי בריאות ומטפלת בקליניקה פרטית. שימשה כמרצה להתנהגות ארגונית ולשיטות מחקר כמותיות ואיכותניות, בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. 
תחומי העניין שלה כוללים תגובות ותהליכי שינוי בארגונים נוכח שינוי במדיניות הציבורית, הרטוריקה המתלווה אליהן במונחי יעילות ואפקטיביות, ותפקידן של פרופסיות בייצוג ושמירה על אמות מידה מקצועיות נוכח רפורמות הנובעות, בין היתר, משיקולים כלכליים ותפעוליים.