מדדים לדירוג כתבי עת
Impact Factor
מדד ה- Impact Factor) IF) הינו מדד מסורתי למדידת דירוג של כתבי עת. מדד זה מתבסס על היחס בין כמות הציטוטים שקיבלו מאמרים שפורסמו בכתב-עת מסוים ובין כמות המאמרים שפורסמו בכתב-עת זה. חשוב לציין כי הרגלי הציטוט וכמויות הציטוטים שונים מאוד בין תחומי המחקר והמדע השונים, לכן המשמעות של המדד נכונה רק בתוך אותה הקטגוריה. את מדד ה- IF ניתן למצוא במאגר JCR.
SCImago
מדד SCImago Journal Rank) SJR) מהווה חלופה למדד IF. הוא מבוסס על נתוני הציטוט של מאגר Scopus. מדד SJR משקף כמובן את נושא המחקר ומספר הציטוטים, אולם, בנוסף, מתייחס לאיכות ומוניטין כתב העת בהתבסס על אלגוריתם של Google Page Rank. את הנתונים ניתן לשאוב מפורטל SCImago הפתוח לכל.
Q-Index
מדד ה – Q מחלק את כל כתבי העת המשתייכים לקטגוריה מסוימת לארבעה חלקים: Q1 מגלם את 25% כתבי העת המובילים בקטגוריה וכן הלאה. כך למשל, כתב עת המדורג במקום 40/190 (מקום 40 מתוך 190 כתבי עת באותה קטגוריה) מדורג באותה שנה כ – Q1 ואילו כתב עת שמדורג במקום 80/101 ידורג כ – Q4 באותה שנה.
h-index
מדד h-index נועד למדוד תפוקה והשפעה של פרסומי חוקרים וחוקרות. על מנת לחשבו מסדרים את פרסומי החוקר.ת בסדר יורד של מספר הציטוטים שקיבל כל מאמר, עד שהמספר הסידורי של המאמר גדול (או שווה) למספר הציטוטים. המדד משמעותי כאשר משווים בין חוקרים אחרים באותו תחום. את מדד ה – h-index ניתן למצוא במאגר Web of Science.
מידע נוסף ניתן למצוא במצגת מדוד את השפעתך: Impact Factor, h-Index ומדדים נוספים מיום עיון אתגרים וכלים לתמיכה במחקר.