אודות

הפקולטה למדעי החברה והקהילה

מטרות הפקולטה למדעי החברה והקהילה הן להביא למיצוי הפוטנציאל האינטלקטואלי של הסטודנטים, להעניק להם חוויית לימוד רחבה ומפרה, ולציידם בכלים מקצועיים ואקדמיים שישרתו אותם בשוק העבודה או בהמשך לימודיהם בתארים מתקדמים. בכל תכניות הלימוד מבקשת הפקולטה לקדם ולפתח ארבעה היבטים מרכזיים: 

רב תחומיות:

תכניות הלימוד של הפקולטה למדעי החברה והקהילה חושפות את תלמידיהן למגוון ענפים אקדמיים ומקצועיים, הן מתוך ראייה רחבה והן על ידי הת​מחויות ממוקדות. למשל, תכנית הלימודים במדעי ההתנהגות לתואר בוגר משלבת בין לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה​, ובוגרי המחלקה יוצאים לשוק העבודה כשהם מסוגלים להשתלב מיד במגוון תפקידים בארגונים עסקיים ובעמותות, או לחלופין להמשיך ללימודי מוסמך בפסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, לימודי עבודה, קרימינולוגיה, טיפולים באמנויות ועבודה סוציאלית, בלא צורך בהשלמות אקדמיות כלשהן. 

רגישות ומעורבות חברתית:

הסטודנטים בפקולטה למדעי החברה והקהילה משתלבים בעבודה בקהילה, בהתנדבות ובליווי אקדמי בהיקף נרחב הרבה יותר מהמקובל במוסדות אקדמיים אחרים. לדוגמה, כחלק מחובות הקורס "התנסות בשדה" מתנדבים הסטודנטים במסגרת קהילתית כלשהי כשעתיים בשבוע. כמו כן, הפרקטיקום לקראת סיום התואר כולל ארבע שעות התנדבות בשבוע. מלבד הנקודות האקדמיות הנצברות מקבלים הסטודנטים גם הזדמנות להתעמת בפועל עם סוגיות חברתיות מורכבות בחברה הישראלית ולפתח ראייה ורגישות חברתית משלהם.
מדי שנה נבחרים במרכז האקדמי רופין מצטיינים חברתיים בצד המצטיינים האקדמיים, ואף הם זוכים לתעודות שבח ולמלגות לימודים כהוקרה על פועלם. תלמידים אלו משקפים את הערכים ואת החזון של הפקולטה למדעי החברה והקהילה, המשלב הצטיינות אקדמית מחד גיסא ומעורבות ורגישות חברתית מאידך גיסא.

יוקרה אקדמית:

איכותה הגבוהה של הפקולטה הוּכרה גם על ידי המועצה להשכלה גבוהה, אשר אישרה את פתיחתה של תכנית לימודי מוסמך בפסיכולוגיה קלינית (מאוקטובר 2010). תכנית יוקרתית זו אורכת שנתיים ומשלבת לימודים אקדמיים ברמה גבוהה מאוד עם הכשרה מעשית. ייחודה טמון בכך שהיא מדגישה הכשרה רחבה ואקלקטית בצד רגישות תרבותית, על ידי חשיפת הסטודנטים להיבטים התרבותיים של האבחון והטיפול הפסיכולוגי.
יתר על כן, בכנסים וערבי עיון שמקיימת הפקולטה למדעי החברה והקהילה, הפתוחים לסטודנטים ולקהל הרחב, מתארחים מרצים מחזית המחקר והעשייה האקדמית. למשל, בערב עיון בנושא "אישיות, אושר ובריאות" בהובלתה של פרופ' עדה זוהר השתתף פרופ' יורם ברק מאוניברסיטת תל אביב, ובכנס בנושא "האבולוציה של האדם"  השתתפה כלת פרס נובל פרופ' עדה יונת.

פרופ' עדה יונת, כלת פרס נובל,מכון ויצמן, פרופ' עדה למפרט ופרופ' עדה זוהר, המרכז האקדמי רופין בכנס האבולוציה של האדם ברופין

מחקר אקדמי:

אנשי ה​סגל בפקולטה למדעי החברה והקהילה מבצעים מחקרים מרתקים והסטודנטים נחשפים לתכנים ייחודיים ומקבלים הזדמנות אמיתית להתנסוּת מחקרית בשטח. עם המחקרים הרבים שנעשו עד כה בפקולטה נמנה למשל מחקר של פרופ' עדה זוהר, שבדק איך אפשר לזהות רגשות לפי הבעת פנים בקרב צעירים ישראלים ילידים ומהגרים.

במסגרת הפקולטה​ פועלות  מעבדות מחקר  

  • מעבדת שיפוט וקבלת החלטות –​ פועלת משנת 2004 בראשותו של פרופ' אייל גמליאל , ועוסקת בתהליכי חשיבה, שיפוט, בחירה והחלטה בתנאי אי ודאות. 
  • המעבדה לחקר אישיות ופסיכופתולוגיה – פועלת משנת 2000 בראשותה של פרופ' עדה זוהר, עוסקת בגנטיקה התנהגותית של האישיות, הקשר שבין אישיות לפסיכופתולוגיה, הפרעות חרדה והפרעות אכילה; משנת 2006 מתקיים במעבדה מחקר מרכזי הבודק את הקשר שבין אישיות לבריאות.
  • המעבדה לקוגניציה לשונית​ – פועלת משנת 2009 בראשותה של ד"ר חמוטל קריינר ועוסקת בתהליכים הקוגניטיביים המעורבים באינטראקציה בין שפה לחשיבה, כגון הבנת שפה, הפקת שפה, תהליכי קריאה ועיבוד טקסט, וכן באינטראקציה בין תהליכים לשוניים לתהליכים קוגניטיביים אחרים כמו זיכרון, תפיסה וקוגניציה חברתית. המעבדה משמשת גם את הסטודנטים בסמינר מחקר "שפה וזיכרון" לצורך ביצוע עבודות המחקר שלהם.